Впечатленията преди реванша с „Бенфика“

След скорострелното начало на мача, отборът на Байерн постигна трудна с 1:0 над Бенфика в първия мач от четвъртфиналите на Шампионска Лига на Алианц Арена. Ето пет от нещата, които забелязахме в първата среща.

Видал става все по-незаменим

След бляскавото си представяне срещу бившия си отбор Ювентус в предишния кръг на Лигата, Артуро Видал най-накрая изглежда, че е намерил мястото си в Байерн. Чилиецът отбеляза победния гол, а в същото време той беше и най-добрият играч на терена.
Съотборниците му го търсят във всеки удобен момент. Ролята на полузащитник, който играе по цялата дължина на терена може да не е част от рецептата на Пеп Гуардиола, но е ясно, че Видал е брилянтен в този начин на игра.

Левандовски се нуждае от почивка

Всички обичаме Лева. Полският нападател е в чудесна форма през този сезон и в дълги периоди изглеждаше, че ще счупи всички голмайсторски рекорди. Но, въпреки това, се вижда спад в играта му след зимната пауза и сме притеснени, че той може да прегори в най-важния период от сезона за Байерн, когато най-важните мачове следват един след друг.

Изявите на Робърт срещу Бенфика бяха едни от най-слабите му за червените. Техният апогей беше в последните минути, когато не успя да намери Филип Лаам на празна врата, което коства сигурен гол за Байерн.

Един измежду Коста и Рибери, но не и двамата

Като се има предвид легендарния статут на Франк Рибери в Мюнхен и нарастващата популярност на Дъглас Коща, това звучи като кощунство. Как човек може да реши кого да остави на резервната скамейка?

Много просто. Коща просто играе слабо по десния фланг. Да, все още е добър, но не достатъчно, че да притесни добре построената защита на Бенфика. Най-добрият план е да се започне с Коща, докато Рибери очаква своя момент от резервната скамейка.

Като имаме това предвид, при положение, че Робен и Коман бяха контузени, нямашие много варианти освен да се стартира и с двамата в първия мач на Алианц Арена.

Качествата на Алаба се пропиляват в центъра на защитата

Хуан Бернат предостави победното центриране срещу Бенфика и като цяло се представи прилично, но просто не се справя достатъчно добре като подпомагащ офанзивен бек.

Младият испанец се разбираше добре с Рибери срещу португалците, но нещо ни подсказва, че играта отляво щеше да е много по плавна с Дейвид Алаба на позицията, особено като се има предвид, че французинът е на терена.

„Байерн“ ще вкара гол в Лисабон

Играчите Бенфика бяха опасни в Мюнхен и е много вероятно да се разпишат в реванша, но случаите, в които Байерн не може да вкара гол са много редки.

Някои коментатори изказаха притеснението си, че Байерн спечели „само“ с 1:0, но ние смятаме, че това не е лош резултат. Играчите на Пеп Гуардиола ще успеят да се разпишат поне веднъж на Луж, което означава, че Бенфика трябва да вкара три безответни гола, за да продължи. Местният им съперник – Порто, успя да постигна това миналата година, но такъв сценарии е малко вероятно да бъде повторен.

Източник: bayerncentral.com

Comments

comments