„Байерн“ излиза на „Луж“, за да довърши започнатото

След победа с 1:0 в първия мач Байерн Мюнхен ще се опита да се класира на пети пореден полуфинал в Шампионска лига при гостуването си на португалския Бенфика утре от 21:45 ч.

Отборът на Пеп Гуардиола не успя да пречупи гостите в първия мач, въпреки ранния гол на Артуро Видал. Баварците изглеждаха в по-добра форма в събота при победата с 3:1 над Щутгарт.

Страхотната игра на Франк Рибери беше сигурна заявка, че французинът си възвръща формата, а позитивите за Гуардиола продължиха с първия за сезона гол на Алаба и с първото попадение на Коща през втория полусезон в Бундеслигата.

„Ще бъде вълнуващ реванш пред страхотна публика. Всички нямат търпение!“ – обяви Томас Мюлер. Капацитетът от 66 000 места на стадион Луж е гаранция за това. „Имаме много, много опит в такава вражеска обстановка. Изиграхме някои страхотни мачове в Шампионска лига, така че играчите не са напрегнати предвид предстоящата атмосфера.“ – допълни капитанът Филип Лаам.

Три мача, една победа и две равенства – Байерн има изцяло положителен баланс при гостуванията на Бенфика. След две нулеви равенства през 1976  и 1981 г., немският шампион печели с 3:1 през ноември 1995 г. Баварците печелят и останалите си три мача в Лисабон – срещу Спортинг и Белененсеш с 5:0, 1:0 и 2:0.

Статистика

  • Всеки път, в който Байерн отстранява Бенфика в елиминационна фаза, стига до финал в турнира.
  • Това е първият четвъртфинал на Бенфика в Шампионска Лига от сезон 2011/2012 (загуба от Челси с общ резултат 3:1). Статистиката на португалците в четвъртфинали е 8 победи и 8 загуби.
  • Отборът на Гуардиола загуби с 1:3 от Порто преди една година, но спечели с 6:1 в реванша на Алианц Арена.
  • Вратарят на Бенфика – Жулио Сезар, беше част от отбора на Интер, който победи баварците на финала в Лигата през 2010 г.
  • Хуан Бернат, Жером Боатенг, Йошуа Кимих, Робърт Левандовски и Артуро Видал висят с жълти картони преди двубоя в Португалия.
  • Ако Филип Лаам играе в мача, това ще е 103-ят му двубой в Шампионска Лига, с което ще изравни постижението на Оливър Кан.

Comments

comments