ars_moriendi, на 26 May 2016 - 16:16, каза:
И точно тук е проблемът - вместо да се лае по Стоичков, по ЦСКА, по Левски, трябва всеки да си направи сметка какво се случва около него. Всички знаем старата максима разделяй и владей! Е, пич - Ганчев/Божков, ЦСКА/Левски, Гунди/Стоичков...., докато ги има тези простотии и те излизат извън рамките на нормалното, до тогава тази държава няма да е в ред! А докато БФС се управлява от откровени боклуци, клубният футбол ще затъва! А с клубен футбол в лайната, какъв национален отбор искате да имаме?!
Абсолютно споделям това мнение! За мен е неприемливо да дължиш пари на държавата и с държавни пари да покриеш/опростиш този дълг. Аз ако дължа и 1000 лв на хубавата ни държава, сигурно ще ме вкарат на "топло", да не говорим за милиони, ама щото съм никой!
На мен ми се иска отборите да се поддържат не от 1,2 или 3 личности, които "дават" пари, никой на тоя свят не дава ей така пари, ако не иска да вземе повече. И ест всичко тръгва надолу. Но пък в България, ако някой не даде пари, явно спорт не може да вирее: или по-точно не може да се издържат клубовете от публика, тв-права, маркетинк/реклама и т.н. бедна страна слаби възможности.
Все пак може да се даде нов курс за развитие на футбола, като не гоним някакви успехи на клубно ниво, а чисто и просто създадем схема за развитие на кадърни играчи. Ама то едното ще доведе до другото и успехи щем не щем, ще дойдат. Обаче при нас се мисли от днес за утре и за това сме на тоя хал.
Ще имаме може би добър национален отбор, когато повечето млади момчета играят по родните терени, старите муцуни се махнат(управление/треньори) и спрат да се въртят, броя на чужденците намалее драстично. Отделно сякаш и самото мислени на играчите ни трябва да се промени, че днес имаш едни 2-3 к, ама утре нямаш нищо и си за сметта(ама това като цяло не се отнася само за спорта)
И да добавя за националите. За мен ми е все тая дали ще са 5-4-3ти от група с 5-6 отбора в някои квалификации, щом няма да се класират за съответния форум. Ако зависеше от мен, никой от момчетата, които са минали 3-4 цикъла, няма да попадне в състава повече. След като не може да идеш на толкова поредни първенства с едни и същи муцуни, явно няма да стане с тях. Ако щеш пускай момчета на по 19-20год, които няма също да успеят, но да се обиграят сред мъжете, да видят какво е. Никой няма да ги съди (така за мен би било правилно), но след 1-2 цикъла, вече може да са сработили достатъчно, че да направят нещо. А ние какво правим, караме си със "звездите" и берем срам наляво и надясно. А може би не трябва да сме максималисти и да приемем, че сме посредствена футболна нация, но миналото друго показва.
Мнението беше редактирано от Andoniooo: 26 May 2016 - 16:58