Според мен, негативните коментари по адрес на Гуардиола се базират на някаква лична неприязън, а не толкова на оценка на неговата работа. Друго обяснение нямам.
През 2014-та Гуардиола си измил ръцете с Швайнщайгер? Не мога да се съглася. Гуардиола изобщо не си изми ръцете с никого, а пое цялата отговорност за поражението. Едва няколко години по-късно стана ясно, че Бастиан(подкрепен от свои съотборници) е предложил на Пеп свое виждане за това как отбора трябва да играе срещу Реал. Пеп се е съгласил, и точно това е била неговата грешка в онзи момент. Просто Швайни се помисли за примадона. И това е нещо, което никога няма да му простя - преминаването в Манчестър Юнайтед и начинът, по който буквално се изниза от отбора. И за какво го направи? За да бъде унижаван и използван като някакъв парцал от Моуриньо?! Както няма да простя и на Кроос за това, че отиде в Реал М. За тези играчи или добро, или нищо. Имайки предвид, че Бастиан даде много на Байерн и Германия, и това не мога да забравя. :) Но един Лам винаги ще бъде една идея по-специален от Швайнщайгер, поне за мен.
2015 - припомни си с какъв отбор играхме тогава срещу Барселона. И за контузиите не мога да виня нито Гуардиола, нито Волфарт. Просто това е късмет. Който на нас ни липсва. Ето, ние бяхме осакането от контузии, а Барселона имаха пълен състав в страхотна форма. Казваш, че играели лошо през есента, а през пролетта мачкали. Това е, защото след Нова година приключи наказанието на Суарез и той започна да играе редовно, което даде шанс на Меси да се изтегли по-назад и да подсили халфовата линия.
2016 - равни с равни срещу Атлетико? Че ние ги смачкахме, чисто игрово. Те не знаеха къде се намират. Вкараха един гол от засада, Мюлер о*ра 100% гол, имахме 30+ пропуска, вратарят им Облак направи мача на живота си...Късмет.
А под ръководството на Анчелоти излизахме ва банк във всеки мач - без тактика, без идея, без нищо. Нашите играеха, както си знаят. Просто година и половина на вятъра...Аз бях за неговото уволнение още след мачовете с Реал, но тогава боклука Касай го спаси. Не ме разбирайте погрешно, Анчелоти е голям треньор. Но просто не е за Байерн. За мен, Хайнкес и Гуардиола, а и Хицфелд също, са по-добри специалисти от италианеца, но това си е мое мнение.
Цитат
Да, все някой удобно премълчава нещо. Защо се премълчава това, което написах горе? Защо след загуба с 3-0 срещу ПСЖ Анчелоти беше натирен за по-малко от 24 часа, а след фиаското насред самата Алианц арена, когато станахме за смях на цяла Европа, Пеп остана на поста си?
Защото под ръководството на Пеп показвахме силен футбол през по-голяма част от сезона, а под ръководството на Анчелоти не показвахме нищо. Загубата от ПСЖ беше капката, която преля чашата и обърна лодката.
Мнението беше редактирано от Лозанов: 13 March 2018 - 00:40