Алонсо: „Без Кройф №14 никога няма да бъде същият!“

“№14 никога няма да бъде същият!” – написа в Tуитър халфът на Байерн Чаби Алонсо по повод смъртта на легендата Йохан Кройф. Великият холандец загуби битката с рака на 68-годишна възраст днес. 34-годишният Алонсо играе със същия номер в Байерн.

Мюнхенският клуб почете легендата на Холандия, Аякс и Барселона със съобщението: „Почивай в мир!“, публикувано в официалния Туитър профил на баварците.

Кройф бе символ на тима на Аякс, който бе конкурент номер едно на Байерн по времето на Франц Бекенбауер в началото на 70-те. Като треньор Кройф е един от най-влиятелните умове в историята на футбола. В основата на стила на настоящия треньор на баварците Пеп Гуардиола стоят именно идеите на Кройф, достигнали също така и до водения от Йоахим Льов тим на Германия, спечелил Световната титла през 2014 г. в Бразилия. „Има само една топка, затова трябва да я притежаваш.“ – това е мотото на Кройф.

„Ако има футболен бог, тази година финалът в Шампионската лига трябва да бъде между Барселона и Байерн!“ – написа спортният журналист от „Ди Цайт“ Оливер Фрич.

Comments

comments