Нойер очаква труден сблъсък с „Бенфика“

След като възхвали качествата на нападателното дуо на португалците – Йонас и Костас Митроглу, вратарят на Байерн Мануел Нойер смята, че те трудно ще бъдат спрени във вторник. „Те ще отбележат“, заяви той преди да осъзнае какви думи излизат от устата му. „Те ще се опитат да отбележат“, поправи се веднага с усмивка на уста.

Те са отбелязали 48 гола през този сезон“, продължи Нойер. Но ние не сме фокусирани само върху нападателите им, а на цялостното им представяне в гостувания“. Вратарят си пое дълбоко въздух преди да добави: „Имат някои забележителни играчи. Ще бъде трудно“.

Трудно но не невъзможно. Нойер разкри малка част от това, което са разучили за следващия си опонент. „Те играят с изнесена напред защита. Това може да ни осигури празни пространства“. Пространства, от които могат да се възползват Дъглас Коща, Франк Рибери и Робърт Левандовски. Самият бразилец няма търпение да излезе на терена. „До сега не съм играл толкова напред в турнира“, каза бившият играч на Шахтьор. „Това е най-щастливият момент в кариерата ми“.

Нещата могат да станат още по-щастливи, ако Байерн покаже, че си е научил урока и отстрани португалски противник за втора поредна година на четвъртфинали. Миналата година те преодоляха Порто след победа с 6:1 у дома, но дори и това не е перфектен резултат според Нойер: „С правилото за гол на чужд терен винаги е предимство да запазиш суха мрежа в първия мач“.

Източник: bundesliga.com

Comments

comments