Жените на „Байерн“ с първа загуба от 41 мача в първенството

Женският отбор на Байерн Мюнхен не успя да се справи с Франкфурт при домакинството си от 18-тия кръг на женската Бундеслига. По този начин бе отложено и първенството за титлата, която баварките преследват убедително. Гостите от Франкфурт успяха да постигнат много трудна победа с 1:0. Единственото попадение беше на Саскиа Бартусяк в 31-та минута на мача. В същото време вторите в класирането – Волфсбург, успяха без проблеми да победят женския отбор на Байер Леверкузен у дома с 2:0.
Тази загуба беше първа от последните 41 срещи в Бундеслигата. В предишните 40 двубоя, те имат 32 победи и 8 равенства при голова разлика 93:13.
Байерн маршируват сериозно към втора поредна титла в първенството, която би била трета в историята им. Разликата от Волфсбург е 9 точки с оставащи 4 кръга до края на сезона.
Баварките са и с най-добрата защите през сезона. Те са допуснали само 7 попадения в 18 двубоя. Следващият мач ще е на 24 април срещу Санд. Отборът на Байерн може да си осигури титлата още тогава, в случай, че Волфсбург не успее да победи като гост петия в класирането Ессен.

Comments

comments